Selecteer een pagina

Overstappen naar Microsoft 365 Business

Werken op afstand, bestanden synchroniseren, automatisch back-ups maken en documenten beveiligen: ICT oplossingen worden steeds slimmer. Toch maken veel bedrijven nog gebruik van een lokaal opslagpunt. Door te migreren van een lokale e-mail- en fileserver naar Microsoft 365 Business verplaats je jouw digitale werkplek naar de cloud, zodat je altijd toegang hebt tot de zaken die voor jou belangrijk zijn.

Van lokaal naar de cloud

Steeds meer bedrijven migreren van lokale servers naar een cloudomgeving. Om buiten de deur te kunnen werken bijvoorbeeld, of om waardevolle gegevens en bestanden te beveiligingen. Werken in de cloud bespaart je óók veel extra kosten. Zo hoef je niet te denken aan de koeling, stroomvoorzieningen of antivirussoftware van lokale servers. Een flexibele en schaalbare werkomgeving voor je onderneming neerzetten? De cloudoplossingen van Microsoft 365 Business maken jouw IT-omgeving toekomstvast.

Jouw data in Microsoft 365 Business

  • Overal toegang tot belangrijke data
  • Beheer vanuit één centraal punt
  • Probleemloos werken op ieder apparaat
  • Office-apps altijd up-to-date

Overal toegang tot bedrijfsdata met Microsoft 365 Business

Met Microsoft 365 Business staat jouw bedrijfsdata centraal opgeslagen in een cloudomgeving, die altijd up-to-date is. Kies je voor Microsoft 365 Business Standard of Business Premium, dan kunnen jij en je team onbeperkt gebruik maken van de nieuwste versie van de vertrouwde Microsoft Office-applicaties (voorheen Office 365). Microsoft 365 Business heeft dus veel voordelen.

Microsoft 365 maakt thuis werken makkelijk

Een van dé redenen om te migreren naar een zakelijke cloudomgeving is dat je niet afhankelijk bent van een lokale server of fysieke computer. Microsoft 365 Business is de ideale manier voor jou en je medewerkers om te werken vanaf huis of een openbare plek. Dus ook onderweg op een tablet of smartphone. Zolang je gebruik kunt maken van een internetverbinding heb je toegang tot je zakelijke e-mail, agenda, contacten en documenten.

Voordelen van Microsoft 365 Business

R
Complete cloudoplossing voor een vast bedrag per gebruiker;
R
Voorzie al jouw werkstations van Windows 10 Business;
R
Altijd toegang tot de meest recente premium Office-apps, zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint;
R
Werken vanuit huis, een koffietentje of flexplek;
R
Extra veilig werken via slimme gegevensbescherming en identiteitsbeveiliging;
R
Snel en veilig bestanden bewerken en uitwisselen via SharePoint en OneDrive;
R
Voer online meetings via video conferencing van Microsoft Teams;
R
Beheer jouw complete IT-omgeving vanaf één centraal punt.

Grip op jouw onderneming

Waarom kiezen voor Microsoft 365?

Werken in de cloud

Microsoft 365 Business vormt de basis voor een schaalbaar bedrijf. Office-programma’s, zoals Word en Excel, kunnen lokaal en online gebruikt worden, via SharePoint wordt data opgeslagen in de cloud en je beheert bestanden eenvoudig in OneDrive.

Naadloos samenwerken

Kies je voor Microsoft 365 Business of Premium, dan heb je toegang tot allerlei essentiële Office-apps. En doordat deze programma’s naadloos op elkaar aansluiten, deel je eenvoudig postvakken, agenda’s of bestanden en start je direct een online (video) meeting met je collega’s of klanten.

 

Veiligheid voor alles
Microsoft 365 Business maakt het mogelijk om de gegevens en werkstations van jou en je team beter te beveiligen. Door de ingebouwde en slimme automatiseringen van Microsoft bescherm je jouw bedrijf tegen iedere mogelijke cyberdreiging.
Doe meer met Microsoft 365 Business

Met Microsoft 365 Business Premium heb je volledige controle over de software en beheertools van jouw bedrijf. Middels een centraal managementconsole kun je eenvoudig de status van jouw IT-omgeving monitoren, de instellingen en software voor werkstations uitrollen of het beveiligingsbeleid inzien en aanpassen.

Programma’s Microsoft 365 Business

Alleen het beste voor jouw bedrijf

E-mailverkeer en agenda’s

Via Exchange Online regel je niet alleen het complete e-mailverkeer van jouw bedrijf, maar ook de agenda’s, contactpersonen, taken en notities. Omdat Exchange Online een clouddienst is ben je als gebruiker verzekerd dat alle functies blijven doordraaien.

Extra veilig

Met Microsoft 365 Business bescherm je jouw bedrijf tegen onveilige bijlagen, koppelingen of andere malware. En het mooiste van alles: je beheert al jouw werkstations vanaf één centraal punt.

Samenwerken in de cloud

Bel, chat of vergader makkelijk en snel via groepsgesprekken en video conferencing met Microsoft Teams. En met behulp van de bibliotheken in SharePoint heeft ieder teamlid altijd de juiste bestanden voorhanden.

Inclusief premium Office-apps

Altijd de nieuwste versie van Word, Excel, Outlook of PowerPoint met de hulpmiddelen van Microsoft 365 (Standard en Premium). Lokaal geïnstalleerd en altijd gesynct met de cloud.

inhoudelijk MEER WETEN?

De diverse componenten nader toegelicht

OneDrive en SharePoint

OneDrive en SharePoint

Samenwerken aan documenten was nog nooit zo krachtig. Documenten opgeslagen in SharePoint of OneDrive kunnen door meerdere personen tegelijk worden bewerkt in Word, Excel of PowerPoint. Nadenken over opslaan of versiebeheer is niet meer nodig: SharePoint en Office doen dit allemaal automatisch voor je.

Als je Microsoft 365 gebruikt, krijg je  met OneDrive voor bedrijven 1 TB data opslagruimte in de Cloud per gebruiker. Alle bestanden die je hierin opslaat zijn privé, tenzij je besluit deze te delen. Delen kun je bijvoorbeeld met door jou opgegeven collega’s zodat je samen aan projecten kunt werken. Ook kun je zelfs een bestand delen met partners buiten je organisatie, afhankelijk van wat de beheerder van jouw bedrijf toestaat.

De techniek die achter OneDrive draait heet SharePoint. SharePoint biedt een breed scala aan mogelijkheden waaronder het samenwerken aan documenten, het communiceren van nieuws, het automatiseren van bedrijfsprocessen of het presenteren van informatie. Met SharePoint bouw je een mobiel, intelligent en goed beveiligd intranet voor jouw onderneming. Ook kun je SharePoint inrichten als een volwaardige vervanging van de huidige fileserver, inclusief een rechten structuur.

Voor zowel OneDrive als SharePoint zijn tenslotte apps beschikbaar zodat je altijd en overal vanaf je mobiele device bij je data kunt. En dat is wel heel erg handig in het kader van de nieuwe manier van werken.

Outlook en Exchange

Outlook en Exchange

Onder de motorkap van Microsoft 365 wordt voor de communicatie Microsoft Exchange gebruikt. Middels deze service worden e-mailberichten, agenda’s en contactgegevens op al je apparaten in real-time gesynchroniseerd.

Inhoud is dus echt altijd up-to-date, welk apparaat je ook gebruikt. Het plannen in je agenda verloopt overal gemakkelijk en probleemloos. En geen paniek als je je telefoon kwijtraakt. Je kunt deze op afstand wissen om je persoonlijke gegevens veilig te houden.

E-mail van Microsoft 365 komt het beste tot zijn recht wanneer je gebruik maakt van Microsoft Outlook, onderdeel van de Office apps. Daarnaast configureer je e-mail eenvoudig met jouw favoriete e-mailapplicatie, Android of iOS. Ook krijg je toegang tot de web-gebaseerde Outlook client, waarmee je vanaf elke webbrowser toegang krijgt tot jouw e-mailaccount.

Microsoft 365 biedt standaard uitgebreide malwarebeveiliging en antispamfilters ter bescherming tegen de altijd aanwezige e-mailbedreigingen.

Microsoft Teams

Microsoft Teams

Teams geeft de mogelijkheid om in een gebruiksvriendelijke omgeving met een vaste groep collega’s samen te werken. Binnen Teams zijn de mogelijkheden van verschillende Office 365 applicaties gecentraliseerd zoals OneNote, SharePoint en Planner. Daarnaast is het mogelijk om apps van derde partijen toe te voegen. Hierdoor is Teams hét platform voor een effectieve samenwerking binnen jouw organisatie.

Communiceren en samenwerken kan gemakkelijk en snel binnen Teams. Hierbij is het mogelijk om berichten te delen met jouw projectteam of afdeling. Dankzij duidelijke notificaties blijf je altijd eenvoudig op de hoogte van berichten die voor jou relevant zijn.  Naast het verzenden van berichten kun je in no-time een meeting op afstand te starten en daarbij een presentatie, document of beelden via jouw camera  tonen. Teams biedt een centrale werkomgeving waar de onderlinge communicatie binnen jouw team snel en gemakkelijk verloopt.

De chatfunctie is een krachtig onderdeel van Teams. Je kunt hiermee eenvoudig chatten met collega’s. In één-op-één-sessies, maar ook in een groepschat. Het grote voordeel ten opzichte andere chatservices zoals WhatsApp is, dat dat je alle communicatie op één plek hebt.

Microsoft Teams is als samenwerkings- en communicatieplatform helemaal compleet als je het ook inzet voor telefonie. Door de telefooncentrale over te zetten kunnen je medewerkers voortaan via Microsoft Teams bellen. Zowel met mobiel, laptop als vaste toestellen. Teams biedt diverse functies die je van een telefooncentrale mag verwachten, zoals een menufunctie en wachtrijen. Met Microsoft als telefoon-provider bespaar je niet alleen in de kosten, ook het beheer wordt eenvoudiger  doordat je maar met één partij te maken hebt.

Microsoft Azure en Intune

Microsoft Azure en Intune

Alle apps en functies in Microsoft 365 werken middels een soort centrale database waarin al de gebruikers, apparaten en dergelijk in staan opgeslagen. Deze database heet Azure Active Directory en is onderdeel van het Microsoft Azure Platform, de Cloud omgeving van Microsoft.

Met Microsoft Azure heb jij het totale beheer van al jouw devices zelf in handen hebt. Per organisatie kun je met Microsoft Azure centraal talrijke zaken op het gebied van configuratie en beveiliging verzorgen. Deze instellingen worden onder andere middels Mobile Device Management (MDM) oftewel Intune op de devices uitgerold en toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lokale rechten en gebruikers beleid, device instellingen, de beveiliging van gegevens op aangemelde devices, maar ook aan het automatisch uitrollen van diverse software. 

Aangezien alle devices van jouw organisatie in Microsoft Azure staan geregistreerd is het eenvoudig om deze te beheren, te monitoren, te inventariseren, gegevens te beschermen en zelfs in het geval van verlies een device volledig te wissen.  Je hebt dus met Microsoft Azure alle touwtjes zelf in handen!

Pakketten

Microsoft 365 Business voor iedere onderneming

Hoe werkt het?

Migreren naar Microsoft 365 Business via White Baron

White Baron is gespecialiseerd in de overstap naar Microsoft 365 Business. Als gecertificeerde Microsoft Partner regelen wij een snelle en probleemloze migratie, zonder dat er gegevens verloren gaan. Terwijl jij je focust op je Core Business, transformeren onze specialisten jouw IT-omgeving naar ’s werelds meest betrouwbare cloudomgeving. En wil je gebruik maken van een extra snelle service? Dan kan de migratie volledig op afstand uitgevoerd worden. Jij bepaalt dus zelf op welk moment je wilt migreren naar Microsoft 365 Business.

agsdi-windows
MS 365 Business installeren

Allereerst gaan wij aan de slag met het volledig inrichten van de cloudomgeving. Ook leiden we je door de lokale installatie van de Office-applicaties en (bij Business Premium) Windows 10 Business.

1
agsdi-upload
Data overzetten

Wij voeren de migratie uit naar de nieuwe cloudomgeving, zonder dat het jouw business in de weg zit. De migratie vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt én kan volledig remote uitgevoerd worden.

2
agsdi-file-cursor
De touwtjes in handen

Vanaf nu draait jouw volledige IT-omgeving op Microsoft 365 Business. Wil je iets aanpassen of toevoegen? Dan regel je dit snel en eenvoudig in de online beheeromgeving. Uiteraard kunnen wij dit ook voor je verzorgen!

3

Wat zeggen onze klanten?

Voortaan hebben we gewoon altijd onze email, contacten en afspraken bij ons. Ook als we eens even niet op kantoor zijn.

Start met Microsoft 365 Business

Benieuwd of jouw onderneming klaar is voor de kracht van Microsoft 365 Business? Of twijfel je nog tussen de verschillende versies? Neem dan contact op met White Baron. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw IT-omgeving.